logo

Posebno u ponudi

TERMINATOR APHICID 500 ml

Insekticid (ready for use) namijenjen za suzbijanje štetnika na ukrasnom bilju. Dolazi u pakiranju od 0,5 litara.

Primjena: TERMINATOR APHICID je već gotovo škropivo za izravnu primjenu prskanjem biljaka s ručnim raspršivačem. Sredstvo je potrebno prije primjene dobro protresti.... Tretiranje se provodi tako da se napadnuti dijelovi biljke, lice i naličje listova ravnomjerno poprskaju s udaljenosti 40 – 50 cm do trenutka kada škropivo počne kapati s listova. U slučaju jačeg napada štetnika, ako je potrebno, tretiranje treba ponoviti nakon 7 dana. Tretiranje se ne smije provoditi na direktnom suncu. Nakon tretiranja u zatvorenim prostorima isti se moraju prozračiti. Nehotice poprskane površine potrebno je očistiti.
Maksimalni broj tretiranja: 3
Karenca: Nije primjenjiva
Kulture: ukrasno bilje
Suzbija: lisne uši, stakleničkog štitastog moljca, gusjenice leptira


SWITCH 62,5 WG 20 g

SWITCH 62,5 WG je kombinirani fungicid dviju djelatnih tvari ciprodinil i fludioksonil koje se razlikuju po načinu djelovanja tako da je umanjena i mogućnost pojave rezistencije. Ova kombinacija omogućava postizanje translaminarnog i površinskog djelovanja.
...
Primjena:
Vinova loza: za suzbijanje sive plijesni (Botrytis cinerea). Prvi puta se primjenjuje u vrijeme cvatnje te kada dolazi do promjene boje i mekšanje bobica. Smije se primijeniti najviše 2 puta u sezoni u istom nasadu. Primjenjuje se u količini od 80 g u 100 l vode uz utrošak škropiva od 1000 l/ha. Karenca je 21 dan.
Jagoda: za suzbijanje sive plijesni (Botrytis cinerea). Smije se primijeniti najviše 2 puta u sezoni. Primjenjuje se u količini od 1 kg/ha uz utrošak škropiva 1000 l/ha, 100 g u 100 l/1000 m2, odnosno 10 g na 100 m2. Karenca je 7 dana.
Marelica: za suzbijanje paleži cvijeta i truleži ploda (Monilia laxa). Smije se primijeniti najviše 2 puta u sezoni u istom nasadu u razmaku od 10 – 14 dana. Primjenjuje se u količini od 60 g u 100 l vode. Karenca je 7 dana.
Trešnja: za suzbijanje paleži cvijeta i truleži ploda (Monilia laxa). Smije se primijeniti najviše 2 puta u sezoni u istom nasadu u razmaku od 10 – 14 dana. Primjenjuje se u količini od 0,8 kg/ha. Karenca je 7 dana.
Šljiva: za suzbijanje paleži cvijeta i truleži ploda (Monilia laxa). Smije se primijeniti najviše 2 puta u sezoni u istom nasadu u razmaku od 10 – 14 dana. Primjenjuje se u količini od 0,8 kg/ha. Karenca je 7 dana.
Breskva: za suzbijanje paleži cvijeta i truleži ploda (Monilia laxa). Smije se primijeniti najviše 2 puta u sezoni u istom nasadu u razmaku od 10 – 14 dana. Primjenjuje se u količini od 1 kg/ha, odnosno 100 g u 100 l vode. Karenca je 7 dana.
Nektarina: za suzbijanje paleži cvijeta i truleži ploda (Monilia laxa). Smije se primijeniti najviše 2 puta u sezoni u istom nasadu u razmaku od 10 – 14 dana. Primjenjuje se u količini od 1 kg/ha, odnosno 100 g u 100 l vode. Karenca je 7 dana.
Kruška: za suzbijanje smeđe pjegavosti (Stemphylium vesicarium). Smije se primijeniti najviše 3 puta u sezoni u istom nasadu u razmacima od 10 – 14 dana. Primjenjuje se u količini od 0,8 kg/ha. Karenca je 14 dana.
Rajčica: za suzbijanje sive plijesni (Botrytis cinerea) i bijele truleži (Sclerotinia sclerotiorum). Smije se primijeniti najviše 3 puta u istoj sezoni u razmaku od 10 – 14 dana. Primjenjuje se u količini od 1 kg/ha, odnosno 100 g u 100 l vode. Karenca je 3 dana.
Paprika: za suzbijanje sive plijesni (Botrytis cinerea) i bijele truleži (Sclerotinia sclerotiorum). Smije se primijeniti najviše 3 puta u istoj sezoni u razmaku od 10 – 14 dana. Primjenjuje se u količini od 1 kg/ha, odnosno 100 g u 100 l vode. Karenca je 7 dana.